[O1] Luzy na drzwiach z przodu... Co zrobić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maxisT
    Drive
    • 2014
    • 51

Uploaded with ImageShack.us

S-E-B-E-B, dzięki za info. Doczytałem już informacje odnośnie tego, ale teraz nie wiem jak to uwględnić w programie do fakturowania. Chodzi o to, że wpisuję w nim tak jak na tym Print screenie ilość sztuk czyli 4 oraz kwotę netto. Na podstawie tego wylicza mi kwotę netto od 4 szt. kołpaków i dopiero od tej kwoty podatek vat czyli 7,82zł co po sumowaniu daje 41,82.

Natomiast nabijając na kasę fiskalną towar za 10,46 (8,50+23%vat=10,455~10,46) razy 4 szt. wychodzi mi 10,46x4= 41,84. I tutaj na jednym produkcie wychodzi mi różnica 2 gr. między fakturą, a paragonem.

Nabijając na kasę liczę obliczam vat od jednej szt. a na fakturze oblicza sumę podatku od 4szt. i stąd się biorą te różnice. Teraz kwestia, czy ten program jest do niczego czy ja coś robię źle?
    Moja bryka http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...300555#1300555
  • money555
    Ambiente
    • 2012
    • 135

Witam.

Mam luzy na drzwiach z przodu, a dokładnie na drzwiach kierowcy... Z prawej strony wystarczyło dokręcić górną śrubę (klucz 6") i jest ok. ale drzwi lewe mają luz w dość kiepskim miejscu - zaznaczyłem je na zdjęciu.

Co mogę z tym luzem zrobić? Tylko wymiana sworznia? Jak to mogę zrobić, trzeba ściągać całe drzwi? Czy dostanę w ogóle taki sworzeń w sklepie?

Czekam na odp.

Pozdrawiam.

[ Dodano: Pią 06 Lip, 12 21:45 ]
    Ktoś coś podpowie mi??? Czy często pojawiają się luzy na sworzniach przy przebiegu ok. 200 000 km czy to ja tylko mam coś nie tak? Rodzice w Toledo II mają drzwi sztywne przy przebiegu ok. 150 tys. km.
    Załączone pliki
    Skoda Octavia I 1.8 20V & Seat Toledo 1.8 20V - JAK BRACIA BLIŹNIAKI !!! Pozdrawiam!

Komentarz

• ROBAL_26
      RS
      • 2010
      • 2326
      • Octavia I combi (1U5)
      • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

money555, nie chcę ciebie martwić ale tu jedynie wymiana całego zawiasu wchodzi w grę, poszukaj używki w kolorze lu do przemalowania , ja niestety jeszcze nie miałem z tym problemów,częściej to górny zawias ma luzy a dolny nie.ok

pozdro
      Był ATD 101KM 240NM a teraz jest

ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html

Komentarz

• neoXs
        Rider
        • 2010
        • 555

Zamieszczone przez money555
        Ktoś coś podpowie mi??? Czy często pojawiają się luzy na sworzniach przy przebiegu ok. 200 000 km czy to ja tylko mam coś nie tak? Rodzice w Toledo II mają drzwi sztywne przy przebiegu ok. 150 tys. km.
        Moja dziewczyna ma Octavie z 98r (ciągle I właściciel) z przebiegiem 340tys km i nie ma problemu z drzwiami. Zatem akurat niestety na Ciebie trafiło.

Komentarz

• Jacomelli
          Rider
          S_OCP Member
          • 2008
          • 501

Ja wymieniłem cały zawias ok miesiąc temu.
          Luz był spory i nie dało się wyregulować.
          Wykorzystana była używka i drzwi teraz dochodzą bardzo ładnie.
          Trochę jest przy tym roboty, ale koszty nie powinny Cię zabić.

pozdr.
          Była: O1 2003 .19 TDI ASV
          Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• money555
            Ambiente
            • 2012
            • 135

Dzięki za opinie. Dziwne, że przy 170 tys. (niby) mam już luzy i to w tym miejscu, no ale przebieg wygląda na realny...

Jacomelli, a możesz napisać jaki to koszt mniej, więcej???
            Skoda Octavia I 1.8 20V & Seat Toledo 1.8 20V - JAK BRACIA BLIŹNIAKI !!! Pozdrawiam!

Komentarz

• Jacomelli
              Rider
              S_OCP Member
              • 2008
              • 501

Spokojnie, u mnie delikatny luz pojawił się już ok 200 k. Wymieniłem przy 240k jak już luz był wyraźny.
              Za zawias zapłaciłem chyba coś ok 90 PLN (góra i dół). Kosztu wymiany nie pamiętam- robił mi to mój mechanik podczas przeglądu, ale nie skasował mnie jakoś strasznie :P

Zrób taki test: otwórz drzwi tak, żeby były nieco uchylone (tak kilka centymetrów), złap drzwi i spróbuj ruszyć góra dół. Jak masz wyczuwalny ruch to zawias do wymiany.

Ważne żeby po wymianie dobrze wyregulować drzwi.

pozdr.
              Była: O1 2003 .19 TDI ASV
              Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

Pracuję...